×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Reformes normatives per donar impuls al mercat laboral, segons el centre d'estudis Randstad Research

Randstad, empresa capdavantera en solucions de recursos humans a Espanya, ha presentat el seu nou informe en el qual, després de realitzar una anàlisi detallada sobre diversos aspectes del mercat laboral, acaba concloent amb una sèrie de mesures per dinamitzar la creació d'ocupació.

En primer lloc, i després d'analitzar la situació espanyola amb altres països europeus, afirma que una major col·laboració públic-privada dinamitzaria el mercat de treball nacional i la intermediació dels serveis públics d'ocupació seria més efectiva.

“El bon comportament del mercat de treball durant els últims sis trimestres no oculta l'existència d'una sèrie de problemes estructurals que llastren les possibilitats d'aconseguir un creixement sostingut de l'ocupació a llarg termini”, explica Valentín Boti, director de Randstad Research.

L'informe posa de manifest la falta de perfils qualificats a Espanya. En els pròxims deu anys el 75% de les oportunitats laborals que sorgiran a Espanya correspondran a perfils de qualificació elevada, no obstant això, només una tercera part dels aturats espanyols compleixen amb aquests requisits.

Randstad apunta que al moment en què es generi aquest volum d'oportunitats laborals, no es podrà satisfer la necessitat amb els aturats actuals per no comptar amb la formació que demanden les empreses. Per això recomanen aplicar polítiques de requalificació per als professionals aturats de manera que puguin enfrontar-se a les futures necessitats.

Aquest punt està estretament relacionat amb l'ocupació juvenil. Des de 2007, el nombre d'ocupats menors de 25 anys ha descendit en gairebé 3,4 milions, sent el col·lectiu més perjudicat per la destrucció d'ocupació. La solució que s'extreu de l'estudi resideix a aplicar polítiques més efectives en l'àmbit educatiu, potenciant la formació professional de qualitat.

Les contractacions temporals es donen tant en el sector públic com el privat. Espanya és el segon país amb la taxa de temporalitat més elevada (26%), no obstant això, la taxa de penetració de les empreses de treball temporal al mercat laboral espanyol és de les més baixes d'Europa, entorn d'una quarta part de la mitjana europea. Per això, proposen reformes normatives per eradicar la falsa temporalitat.

L'últim punt que destaca l'informe desvetlla la necessitat d'un servei d'intermediació laboral eficient, i per a això, és necessari un nou marc de col·laboració en el qual s'assigni a les polítiques de col·laboració el paper de preeminència dins de les polítiques actives d'ocupació.