×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Corregides les variacions estacionals, a l'octubre la Seguretat Social es va mantenir en positiu en la creació d'ocupació

L'afiliació mitjana a la Seguretat Social durant el mes d'octubre va augmentar en 31.652 persones (+0,18%), no obstant això, l'estabilitat de l'ocupació varia en funció de les províncies i comunitats autònomes. Així, a Madrid la contractació indefinida duplica a la mitjana nacional, amb un 16,3% dels nous treballadors fixos. Li segueixen Barcelona i Girona, amb un 12,65% i un 12,43% de contractacions indefinides. Aquests percentatges situen a Catalunya com la segona comunitat autònoma amb major estabilitat laboral. I en tercer lloc, se situa Canàries, on més del 10% dels contractes signats el mes passat van ser fixos. En la cua, ens trobem Extremadura i Andalusia amb la menor taxa de contractació estable. En la comunitat extremenya, solament tres de cada cent nous ocupats tenien un contracte indefinit.

Respecte a la situació del mercat laboral, les dades d'octubre semblen indicar que l'estirada de les contractacions per l'inici del curs escolar compensen els llocs de treball destruïts en sectors relacionats amb el sector serveis, per la seva estreta vinculació per fi de la temporada d'estiu.

Malgrat això, la Seguretat Social ha guanyat 31.652 afiliats, la qual cosa reflecteix un continuat ritme de creació d'ocupació en termes interanuals del 3,18%. D'aquesta forma hi ha 17,22 milions d'afiliats (530.947 més que fa un any) i 4,17 milions d'aturats registrats (350.435 menys que a l'octubre de 2014).

Així mateix, i corregides les variacions estacionals, es confirma que el Sistema de la Seguretat Social es va mantenir en positiu amb la creació de 35.230 llocs de treball durant el mes d'octubre, que els nous afiliats provenien de gairebé tots els sectors.

En comparació de fa un any, els sectors que tiren de l'ocupació són l'hostaleria, amb un creixement de l'ocupació de gairebé el 7% anual; la informació i les comunicacions (7,42%), la construcció (5,6%) i les activitats administratives (5,10%). Altres activitats amb menor pes en l'economia creixen fins i tot més: com és el cas de les activitats immobiliàries, que avancen un 9,3% a l'una que es recupera la venda d'habitatges. L'únic sector que segueix destruint ocupació en termes anuals és el financer i d'assegurances, que ha perdut 3.327 ocupats en els últims dotze mesos.

Per gèneres, el saldo net registrat en el mes d'octubre indica que 57.267 dones es van sumar al sistema d'afiliació de la seguretat social, mentre que va haver-hi 25.614 homes menys.