×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Augmenta el percentatge d’ofertes laborals destinades a menors de 25 anys

L'últim informe elaborat per Infoempleo i Adecco ha analitzat què tipus d'ofertes laborals s'ofereixen actualment al mercat de treball. Per a això, han seleccionat una mostra representativa de 720.000 ofertes, de les quals, només el 6,2% van dirigides a majors de 45 anys. I és que la franja d'edat és un dels requisits fonamentals que estableixen les empreses per fitar els perfils que millor s'adaptin al lloc.

De l'estudi s'extreuen les franges d'edat que tenen més facilitat per entrar al mercat laboral. Així, el 28% de les vacants es dirigeixen als joves d'entre 31 a 35 anys. En segon lloc, la franja que va dels 26 als 30, compten amb el 25,1% de les ofertes. Tots dos sumen més de la meitat de les ofertes d'ocupació. Contràriament, el segment d'edat comprès entre els 36 a 45 anys, només poden optar a un 29% del total de llocs ofertats.

Els col·lectius que surten pitjor parats són els menors de 25 anys, i els majors de 45. El primer, només poden accedir a un 8,9% del total d'ofertes, amb la qual cosa, un alt percentatge d'aquests candidats opten per seguir formant-se i ampliar les seves expectatives. Amb tot, respecte al passat any, el percentatge ha augmentat un 1,2%. Mentre, els segons, només poden optar al 6,2% de les candidatures, tal com queda reflectit en l'elevada taxa d'atur entre aquests candidats.

Del total de la mostra (720.000 ofertes), una de cada tres vacants (31,2%) requereixen una determinada edat al treballador, i tres de cada quatre sol·liciten experiència laboral. En els processos de selecció, les empreses valoren de forma molt positiva que els candidats comptin amb coneixements previs del lloc ofertat.

De mitjana, la major valoració de l'edat ve des de l'Administració d'empreses (35,6 anys), Recursos Humans (34,7 anys) i Enginyeria i Producció (34,3 anys). Mentre que les àrees funcionals de Tecnologia (32,8 anys), Legal (33,3 anys) i Comercial (33,4 anys) són les que menor edat sol·liciten en les seves ofertes d'ocupació.

I entre les comunitats autònomes, Catalunya encapçala la llista d'ofertes d'ocupació per a menors de 25 anys (9,38%). Li segueixen Andalusia (9,23%) i la Comunitat Valenciana (9,15%), enfront de Castella-la Manxa (8,14%), Aragó (8,31%) i Canàries (8,34%), que tenen els menors percentatges d'ofertes per a joves.

I les comunitats autònomes que publiquen més ofertes laborals per a majors de 45 anys són Aragó (7,01%), Castella-la Manxa (6,73%) i Castella i Lleó (6,67%), mentre que Andalusia (5,38%), la Comunitat Valenciana (5,76%) i Navarra (5,81%) presenten els percentatges més baixos.