×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Més de 8 milions de professionals esperen canviar de treball

Randstad, empresa capdavantera en solucions de recursos humans a Espanya, conclou en el seu últim estudi ‘Randstad Workmonitor’, que el 47% dels treballadors espanyols creuen que podrien canviar de feina en els pròxims sis mesos. El resultat coincideix amb el registrat durant el primer trimestre de l'any, que representa a més de vuit milions de professionals amb expectatives de canviar de treball.

L'informe mostra que el nombre de professionals espanyols amb expectatives de canviar de treball ha augmentat en 6 punts percentuals respecte al registrat durant el tercer trimestre de 2014. La xifra registrada en l'últim trimestre és la més alta de tota la sèrie històrica.

L'augment d'oportunitats laborals i la reactivació de l'economia han generat un major optimisme entre els professionals espanyols, i gairebé la meitat dels treballadors creu que podria accedir a una nova ocupació en un màxim de sis mesos.

L'estudi diferencia el nivell d'expectatives laborals segons el sexe del professional, sent els homes els que mostren un major nivell de confiança. Un 53% dels homes confia a trobar un nou treball en els pròxims sis mesos, mentre que només un 40% de les treballadores consideren poder trobar una nova ocupació. Respecte al nivell registrat fa un any, els homes han augmentat aquesta xifra en 15 punts percentuals mentre que les dones han descendit en 3 punts percentuals.

El nivell d'estudis està relacionat amb el nivell d'expectatives. Així, a major nivell formatiu, major optimisme. L'actual mercat laboral demanda cada vegada més perfils especialitzats pels quals es requereix un major nivell formatiu. Això s'ha traduït en un increment de la confiança del col·lectiu amb estudis superior.

Segons l'informe de Randstad, els sectors on els empleats mostren major optimisme són l'alimentació i els de les tecnologies de la informació. En tots dos casos, tres de cada quatre professionals consideren que podrien trobar un nou lloc de treball en els pròxims sis mesos.

Contràriament, els professionals que mostren menor confiança a trobar un nou treball estan emprats en construcció (39%), transport (37%) i sanitat (29%). Tots ells se situen per sota de la mitjana nacional, situada en el 47%.