×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El Govern reparteix prop de 1.500 milions d'euros entre les CCAA per implementar polítiques actives d'ocupació

La proposta de la ministra d'Ocupació i Seguretat Social, Fátima Báñez, el Consell de Ministres ha aprovat el repartiment de 1.418,1 milions d'euros corresponents a l'exercici 2015 entre les comunitats autònomes, per a l'execució dels serveis i programes per reactivar les polítiques d'ocupació, així com per a la modernització dels Serveis Públics d'Ocupació i per a ajudes prèvies a la jubilació ordinària en el sistema de Seguretat Social.

La quantitat aprovada divendres passat (1.414 milions), suposa un increment del 14,41% respecte l'any 2014, quan la xifra va ascendir a 1.236 milions d'euros. La quantitat aprovada estarà destinada a polítiques actives d'ocupació i dins d'això, un 60% (849 milions d'euros) es distribueix en funció del grau de consecució dels objectius establerts en el Pla Anual de Polítiques d'Ocupació 2014, i la resta, uns 565 milions d'euros (el 40%), en funció de les taxes d'atur de cada regió.

Cal sumar un total de 129 milions destinats al Programa Extraordinari d'Activació per a l'Ocupació per aturats de llarga durada amb responsabilitats familiars, la qual cosa supera els 1.500 milions (1.547 milions) a repartir entre les comunitats autònomes, un 25% més respecte l'any passat. Dels 129 milions, el Consell de Ministres de 24 de juliol de 2015 ja va aprovar una primera distribució en la quantitat de 52 milions d'euros, i els 77 milions d'euros restants es reparteixen en funció dels criteris aprovats en la recent Conferència Sectorial d'Ocupació i Assumptes Laborals del passat 3 de novembre.

Les comunitats autònomes que més rebran són Andalusia, amb 337,9 milions d'euros, Catalunya, amb 219 milions i Madrid, amb 194,6 milions d'euros. Li segueixen Comunitat Valenciana (150,5 milions) i Galícia (117,5 milions).

fondos para políticas activas empleo

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social