×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els experts de PwC preveuen un creixement de l'economia espanyola del 2,6%

La consultora PwC ha realitzat una enquesta durant el quart trimestre de l'any a experts, directius i empresaris, en la qual es conclou que l'economia espanyola sofrirà un creixement menor del estimat pel Govern. Segons els experts del consens econòmic de PwC preveuen que el creixement econòmic serà del 2,6% en 2016, la qual cosa suposa un alentiment respecte a l'avanç previst per 2015, que estarà per sobre del 3%.

L'estudi apunta que el 53% dels enquestats consideren que el consum intern augmentarà en els pròxims sis mesos, i tan sol el 35,5% qualifiquen de manera favorable la situació i perspectiva dels mercats als quals exporta Espanya.

Segons el panell, aquests dos factors poden traduir-se en un menor ritme en la creació d'ocupació, on un 56% dels panelistes esperen que augmenti aquesta variable.

Contràriament, existeixen altres factors que donaran major solidesa a les previsions de creixement, com la demanda d'habitatge, cinc punts superior a l'anterior informe, on el 52% dels enquestats opinen que seguirà augmentat, així com la situació econòmica-financera de les famílies, que seguirà millorant.

Respecte a la situació de les empreses, un 68% dels experts mantenen que la situació econòmica-financera és “regular”, i reconeixen que les condicions monetàries i financeres són bones i mantindrà la tendència en els propers mesos.

I finalment, un 63% dels enquestats considera que el Banc Central Europeu (BCE) mantindrà en el nivell actual els tipus d'interès al 0,05% al juny de 2016, encara que podria pujar-los fins al 0,25% al desembre del pròxim any.