×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Repte 2020: Fomentar el talent que les empreses demandaran dels professionals

La taxa de joves espanyols d'entre 30 i 35 anys amb estudis superiors supera la mitjana europea (38%), situant-se aproximadament en el 42% dels residents a Espanya. A més, supera l'objectiu mig marcat per la Comissió Europea per als països comunitaris en 2020 (40%). No obstant això, aquest fet no garanteix que l'oferta de professionals s'adeqüi a la demanda del mercat laboral.

Segons un estudi mundial elaborat per la divisió de Randstad Professionals, encarregada de la selecció de perfils directius i tècnics, vaticinen que el mercat de treball dels països desenvolupats tindrà un dèficit de talent. D'aquesta manera, Randstad ho explica com el “dèficit de professionals amb determinades habilitats i perfils molt especialitzats que les empreses van a demandar, però que no van a poder cobrir completament davant la falta de treballadors que compleixin aquests requisits”.

L'informe conclou que, Espanya, Itàlia i Polònia són els països que presenten una major tendència de dèficit de talent en els anys 2020 i 2030. On en el cas espanyol, per a l'any 2020 faltaran 1,9 milions de professionals altament qualificats, que les empreses demandaran i no trobaran.

Els experts apunten que ens trobarem amb l'efecte contrari, on es donaran “elevades taxes de desocupació en altres perfils de menor formació acadèmica o amb especialitzacions amb menys sortides professionals”.

L'estudi concreta en quins perfils es produirà aquest desajustament entre l'oferta de professionals i la demanda per part de les empreses. Es concentrarà en els perfils STEM (acrònim en anglès de ciència, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), on el European Centre for the Development of Vocational Training ja apunta que la demanda d'aquests tècnics s'incrementarà un 14% a Europa en els pròxims cinc anys.

Per aquest motiu, els experts de l'estudi apunten al “foment de la mobilitat internacional ”com un dels principals reptes per reduir el dèficit de talent al nostre país, i ressalten la importància que els professionals amb ocupació actual es reciclin per adaptar-se al demandant pel mercat.