×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La millora de les pimes es generalitza en tots els sectors, i incrementen el seu resultat net

Les dades presentades en la Central de Balanços del Banc d'Espanya aquest dimarts constaten la bona evolució en la recuperació de l'economia espanyola. Així, l'informe sobre els Resultats de les empreses no financeres mostra com les pimes espanyoles han millorat notablement durant els nou primers mesos de l'any, guanyant un 28,6% més fins a setembre. Es manté una evolució positiva respecte l'any anterior, quan l'increment va ser del 158%, influït sobretot pels valors atípics.

Respecte al sector de les pimes, el director general d'Economia i Estadística del Banc d'Espanya, Pablo Hernández de Cos, assenyala a la reducció de les despeses financeres (6,8%) i a la recuperació dels beneficis operatius, com a responsables de l'increment del resultat ordinari net de les pimes en un 65,9%.

Destaca una evolució positiva en l'àmbit de les grans, mitjanes i petites empreses no financeres que han anat millor que les de grans societats, ja que el percentatge supera a l'aconseguit en 2013, que es va situar en el 39,9%, així com en 2014, amb un increment del 19,7% respecte a l'any previ.

De fet, el valor afegit brut de les pimes va créixer un 5,4%, deixant enrere la caiguda soferta un any abans de l'1,8%, i superant l'augment de l'1,5% de les grans empreses no financeres. Segons Hernández de Cos, aquesta "millora" de les pimes va ser "generalitzada" en tots els sectors, amb l'excepció de les immobiliàries (-0,4%, més "moderat" que el -4,9% d'un any abans) i l'energia elèctrica, que va anar l'únic amb una trajectòria "negativa i més desfavorable" que en 2013.

I respecte a l'ocupació, les pimes van augmentar les seves plantilles fins a un 2,9%, més que les grans societats (+0,6%). En 2014 l'ocupació temporal entre les pimes no financeres va arribar fins al 9%, encara que l'ocupació fixa també va experimentar un creixement de l'1,4%.