×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'ocupació en el sector detallista encadena 18 mesos en positiu i augmenta en 16 regions

Les dades oferides per l'Institut Nacional d'Estadística (INE) reflecteixen com el comerç segueix tirant del carro. Les xifres del comerç detallista estan sent millors que el passat any. Així, en el dècim mes de l'any, les vendes al detall s'han incrementat un 4,8% més respecte al mateix mes de 2014. Aquest avanç interanual, el més elevat des de desembre de 2014, és una dècima superior a l'assolit al setembre, quan la facturació del sector va créixer un 4,7%.

L'ocupació en el sector també va augmentar. La taxa registrada a l'octubre és una dècima superior a la de setembre, arribant a incrementar-se un 1,3% respecte a octubre de 2014, encadenant així 18 mesos consecutius en positiu. Aquesta tendència en el comerç al detall es fa extensible a 16 regions, on l'ocupació en el sector va augmentar principalment a Balears (+2,3%) i Comunitat Valenciana (+2,2%), i va retrocedir únicament a Astúries (-0,6%).

Les xifres de les grans superfícies també es van disparar a l'octubre. Per modes de distribució, tots ells van elevar les seves vendes, i les grans superfícies van augmentar la seva facturació un 9,6% més que el mateix mes de 2014. Així, les grans cadenes van vendre un 5,7% més, les empreses unilocalitzades un 2,8% més, i les petites cadenes van incrementar les seves vendes un 2,5%.

La facturació del comerç al detall es va incrementar en totes les comunitats autònomes respecte al mateix mes de 2014. Els majors repunts es van registrar a Balears (+7,6%), Galícia (+6,9%) i La Rioja (+6,3%), mentre que els menors es van donar a País Basc i Navarra (+1,6% en tots dos casos) i a la ciutat autònoma de Melilla (+1,2%).