×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aquest any 2015 ressorgiran les celebracions corporatives de Nadal

El 2015 sembla ser l'any del ressorgiment de les celebracions corporatives per Nadal. Segons una enquesta realitzada per Adecco, tant a empreses com a treballadors, conclou que un 46,1% de les companyies del nostre país organitzaran sopar de Nadal per desitjar unes bones festes als seus treballadors, arribant al 60% en el cas de grans empreses i multinacionals. Un 40% de les PIMES també ho duran a terme enfront del 18,4% de les petites. A més, el 86,9% dels treballadors enquestats (1.150) asseguren organitzar sopars de Nadal amb els seus companys de treball.

La crisi econòmica ha afectat al 17,9% de les organitzacions enquestades, que reconeixen haver hagut de suprimir la celebració. En la mateixa línia, el 31,1% ha hagut de reduir la partida destinada a l'esdeveniment. Contràriament, un 45,8% reconeix haver-les mantingut en les mateixes condicions, i un 5,3% fins i tot ha augmentat el pressupost.

En els resultats de l'enquesta realitzada per la consultora, es preveu un increment del 21,8% el nombre d'empreses que celebrin sopar de Nadal, on, a més, les companyies que l'any passat ja la van dur a terme, el 45,3% afirmen destinar major pressupost aquest any, enfront del 40% que ho mantindrà i tan sols un 14,7% que ho veurà reduït.

La despesa mitjana per empleat se situa entorn dels 28 euros quan és a càrrec de l'empresa, i si la celebració és a càrrec dels empleats ascendeix fins als 31 euros.

Respecte al tipus de celebració, l'opció més recurrent són els sopars en horari de nit, a la qual assisteixen tan els empleats com l'equip directiu, en el 44,7% dels casos (opció més recurrent per a les PIMES i multinacionals). Els menjars al migdia són una opció pel 22,1% de les empreses enquestades, sobretot petites empreses. I realitzar un còctel en les instal·lacions de l'empresa, el 17,9% i sopar amb posterior barra lliure de begudes alcohòliques (15,3%), en el cas de multinacionals.