×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El creixement de l'economia espanyola es consolida gràcies al consum privat

S'espera que l'any tanqui amb un creixement del PIB del 3%, i que el consum de les llars creixi un 3,1% aquest any i un 2,9% en 2016, així ho reflecteix l'informe Situació Consum, elaborat pel BBVA Research. L'entitat afirma que les xifres de creixement observades a final d'any “segueixen sent robustes i es recolzen en elements externs i interns”. Són dades que no es veien des de 2008 i, en finalitzar 2016, la despesa de les famílies tancarà amb un total de 644.000 milions d'euros, el 65% del PIB, nivell que tenia abans de la crisi.

L'estudi justifica aquestes previsions per un entorn favorable tant al mercat extern com el domèstic. La recuperació de la demanda interna anirà creixent a mig termini, i destaca la creació d'ocupació, on s'espera la creació d'un milió de llocs de treball nous entre aquest any i el que ve, i la taxa d'atur baixarà al 20,5% a finals de 2016.

Paral·lelament, l'estudi justifica les previsions de creixement en la reforma fiscal i l'absència de pressions inflacionistes, factors que impulsaran el consum en béns duradors i de consum, tals com vehicles; on les vendes en el sector tancaran l'any 2015 amb un creixement superior al 10%, o la demanda de mobles i electrodomèstics, consum que deriva de l'increment de la inversió en habitatge, que creixerà un 10%.

La millora del consum domèstic ha ajudat a les empreses a augmentar la seva facturació un 8,1% entre 2012 i 2014, els tres exercicis amb més restriccions pressupostàries de la crisi iniciada en 2008, segons un informe elaborat per Informa D&B, companyia pertanyent a Cesce.