×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El sector serveis incrementa un 3,5% la facturació del mes d'octubre

El sector serveis va tancar el mes d'octubre amb un increment de la facturació del 3,5% respecte al mateix mes de 2014, segons dades publicades per l'Institut Nacional d'Estadística (INE), encadenant 26 mesos d'ascensos.

Una vegada corregits els efectes estacionals i de calendari, la facturació del sector va registrar un avanç interanual del 5,8%; una taxa quatre desenes superior a la registrada al setembre (+5,4%).

En relació a l'ocupació, les dades de l'INE mostren que l'ocupació va augmentar un 2,1% en el sector, igualant al mes de setembre. D'aquesta manera, suma ja 18 mesos de creixement interanual, després de gairebé tres anys de caigudes.

Eliminant l'efecte de calendari així com l'estacionalitat, la facturació en el sector serveis va avançar un 0,6%, enfront del repunt de l'1,3% experimentat al setembre i el creixement del 0,2% d'un any abans.

La facturació del comerç va pujar un 3,4% durant el mes d'octubre, principalment a l'increment del 7,1% del negoci de la venda i reparació de vehicles i motocicletes, seguida del comerç a l'engròs (+3,3%) i el comerç al detall (+2,4%). La resta de serveis també experimenten un repunt del 3,8%.

L'hostaleria va registrar el major increment de la facturació (+7,3%), seguit de les activitats administratives i serveis auxiliars (+7%), informació i comunicacions (+4,3%), les activitats professionals (+3,1%) i transport i emmagatzematge (+0,8%).

Totes les comunitats eleven les vendes i l'ocupació. Els augments més importants es van registrar a Balears i Galícia (+4,8% en tots dos casos) i Catalunya (+4,6%), i els menors, a Castella i Lleó (+0,8%) i Castella-la Manxa (+1,1%). I quant a l'ocupació, totes les comunitats van presentar en el desè mes de l'any taxes interanuals positives respecte al mateix mes de 2014.