×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'FMI eleva les seves previsions de creixement per a Espanya, i retalla el creixement mundial

El Fons Monetari Internacional ha retallat les seves previsions de creixement mundial, mentre que, malgrat el moment d'incertesa política que viu el nostre país, ha elevat les previsions de creixement per a Espanya. Així ho pronostica en el seu informe Perspectives de Creixement Mundial, on eleva el creixement d'Espanya al 2,7% en 2016 i al 2,3% en 2017.

Malgrat la millora de les previsions de l'FMI, l'economia mundial està sofrint un alentiment econòmic que també afecta Espanya, frenant el creixement del PIB respecte a 2015, exercici en el qual va arribar fins al 3,2%.

De la mateixa manera, l'informe de l'FMI ha rebaixat les previsions de creixement mundial dues décimes per sota del 3,1% (2015) per 2016 i 2017, la qual cosa deixa el PIB global en el 3,4% i 3,6%, respectivament.

El consum privat segueix tirant del creixement de l'euro. El pronòstic que l'organisme fa per a la zona euro eleva el pronòstic fins a l'1,7% per aquest any, percentatge que es mantindrà fins a 2017. El Fons ha explicat que a la regió de la moneda única "l'enfortiment del consum privat -estimulat per l'abaratiment del petroli i les condicions financeres favorables- està compensant el debilitament de les exportacions netes".

Alemanya i França, dues de les locomotores de la zona euro han vist retallades les seves previsions de creixement pels dos propers exercicis. Mentre, algunes de les economies emergents, com Xina i l'Índia, mantenen unes perspectives de creixement del 6,3% i del 7,5% en 2016, respectivament. Contràriament, per a la regió d'Amèrica Llatina i Carib, en 2016 s'espera una caiguda del 0,3%.