×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Generació Z està a punt d'entrar al mercat laboral i aquest encara ha d'adaptar-se als joves Z

Els primers representants de la Generació Z, els autèntics nadius digitals ja comencen a sortir de les aules i a prendre els carrers a la recerca de treball, per ocupar el seu lloc en la societat. Aquesta generació es caracteritza per haver-se trobat amb Internet en totes les facetes de la seva vida, on la tecnologia i internet són el seu senyal d'identitat, igual que els millennials.

Però, quins són els trets que caracteritzen a la GenZ? Els docents detecten que aquests joves donen poc valor a la cultura en general, i detecten una menor capacitat d'atenció per a allò que no doni resultats a curt termini, immediatesa a la qual estan acostumats amb les noves tecnologies.

Contràriament, la generació Z destaca per la seva creativitat i adaptabilitat als entorns laborals emergents, i aposten per noves maneres d'aprenentatge, ja que mostren gran desconfiança cap al model educatiu tradicional.

Tot sembla indicar que l'arribada d'aquests joves al mercat laboral suposarà un canvi generacional en les estructures empresarials molt més radical que el protagonitzat pels millennials.

Malgrat que bona part de les professions a les quals es dedicaran aquests joves encara no existeixen, es detecta a tot el món una tendència cap a estudis relacionats amb les branques del coneixement denominat STEM (ciències, tecnologia, enginyeria i matemàtiques), ja que consideren que el futur laboral anirà en aquesta adreça.

El mercat laboral canviarà a mesura que aquesta generació vagi entrant en l'edat adulta, i es recuperi el dinamisme de l'ocupació. Per exemple, en l'informe Universum del passat any s'indica que als GenZ els preocupa no trobar una ocupació que concordi a la seva personalitat, a més de no tenir possibilitats de creixement professional i no poder aconseguir les metes que es marquin al llarg de les seves carreres.

Aquesta generació no ho posarà fàcil, i és que a l'hora d'estudiar una oferta de treball tindran en compte el comportament ètic de l'ocupador. Són conscients que cal canviar les coses i estan disposats a fer-ho. El repte ara és per a les empreses, que han de canviar la forma de fer les coses, i adaptar-se a unes exigències que poden originar canvis en les seves estructures organitzatives.