×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La contractació de persones amb discapacitat augmenta en l'últim any

DisJob tanca 2015 amb un augment de la contractació del 30% respecte a 2014. El portal d'ocupació capdavantera en la contractació de persones amb discapacitat, va tancar el passat any amb prop de 2.000 persones contractades a través del seu portal, i més de 4.000 persones incorporades al mercat laboral ordinari des de l'inici de la seva activitat.

D'acord amb la Llei General de Discapacitat, totes les empreses de més de 50 treballadors han de reservar el 2% de la seva plantilla per incorporar a persones amb discapacitat. Aquesta llei no s'està complint pel 81,1% de les empreses que operen a Espanya, la qual cosa comporta sancions per part de les administradores.

El repunt de les contractacions es deu a dos factors: una major sensibilització del teixit empresarial, gràcies a les noves polítiques de RSC i integració laboral. Aquestes polítiques estan ajudant a augmentar la contractació d'aquest col·lectiu, ja que són claus a l'hora de millorar els resultats i valoració de les empreses de cara a la societat i els mateixos empleats. I d'altra banda, la millora de les competències dels demandants d'ocupació

El portal d'ocupació té actualment més de 450 vacants mensuals obertes en empreses capdavanteres en diferents sectors, i preveu augmentar el nombre d'ofertes per aquest 2016.