×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El 84,16% de les empreses espanyoles van realitzar pujades salarials durant el passat any 2015, segons PeopleMatters

Recentment, PeopleMatters, la consultora especialitzada en Gestió de Persones, ha publicat els resultats de l'últim “Estudi de pressupostos salarials 2015-2016”, en el qual analitza els increments i pràctiques retributives de les empreses espanyoles que operen al mercat nacional i internacional. En l'informe es conclou que el 84,16% de les empreses espanyoles han realitzat pujades salarials durant el passat any 2015.

Els professionals més beneficiats són els comandaments intermedis, on el 82,3% de les empreses van incrementar la seva retribució fixa. Li segueixen els tècnics qualificats, on un 80,2% de les empreses analitzades van augmentar el salari d'aquests professionals. El 79,1% al personal administratiu; el 74,7% a l'adreça superior i el 70,1% als operaris.

Per tant, el percentatge mitjà d'increment en 2015 ha estat de l'1,58%.

Segons explica Victoria Gismera, directora de PeopleMatters, ‘‘En cas de confirmar-se aquesta xifra per a final de 2015, això significaria una important recuperació de la capacitat adquisitiva de les persones beneficiades per aquests increments salarials. […] I això repercutirà en el consum intern’’.

Per nivells, l'increment ha estat major per a la direcció superior i els comandaments intermedis (+1,82%); l'1,69% per als tècnics qualificats; l'1,34% per a personal administratiu i el 0,99% per als operaris.

Perspectives per 2016

Les previsions de PeopleMatters apunten a un increment del nombre d'empreses que realitzaran pujades de salari durant aquest any. El 68,35% ja han decidit que aplicaran pujades salarials (enfront d'un 55,87% que ho havia previst a inicis de 2015). Només el 9,7% no ho farà.

El percentatge mitjà previst per aquest any serà d'una pujada de l'1,58%. I per nivells, l'increment per a l'adreça superior serà de l'1,71%; de l'1,67% per als comandaments intermedis; l'1,62% per als tècnics qualificats; l'1,51% per al personal administratiu i l'1,27% per als operaris.

L'informe també reflecteix l'esforç que les empreses han fet per mantenir a les seves plantilles. De mitjana, el 85% de les empreses no ha realitzat acomiadaments al llarg de 2015 en algun dels seus col·lectius.