×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Família i amics, la gran xarxa

L'ésser humà té la necessitat de viure en societat, ja sigui per motius de supervivència, com per la necessitat de relacionar-se emocionalment amb els seus semblants.

I dins de la societat, la família es converteix en un valor segur en moments de necessitat. Així ho reflecteix l'enquesta realitzada per Centre de Recerques Sociològiques, CIS, en el seu últim Baròmetre de febrer, que assenyala que els familiars propers són la primera opció a l'hora de demanar un favor per a situacions com cuidar dels nostres fills, vetllar per nosaltres durant una malaltia o demanar suport en sentir-nos tristos.

A quina persona acudiries per a...?

Cuidar dels fills

En l'enquesta, es plantegen diferents escenaris per conèixer l'opinió dels participants. Davant la pregunta de, a qui recorrerien per a la cura dels fills menors en cas d'absentar-se de la llar, la resposta és clara. Les àvies són la primera opció pel 32,2% dels participants, que triarien a les seves pròpies mares per davant d'altres opcions.

La parella seria la segona opció pel 19,8%, i en tercera posició serien els germans (8,6%). En els que menys confiem per a la cura dels nostres fills serien els veïns o companys de treball (0,1%).

Demanar diners prestats

Demanar diners prestats sempre és una situació incòmoda. És per això que la família torna a ser un valor segur. I dins de l'estructura familiar, les mares tornen a ser la primera opció a l'hora de demanar diners prestats, almenys pel 20,1% dels enquestats.

En segona posició estaria la figura paterna, a la qual recorreria el 17,3%. Per la seva banda, el 14,8% dels participants veuria en la seva parella la resposta a aquesta situació i el 10,7% acudiria als seus fills per sol·licitar aquest préstec.

Cura en cas de malaltia

En el cas que caiguem malalts, els espanyols ho tenen clar; més de la meitat dels participants prefereixen a la parella per cuidar-los en cas de malaltia. I per primera vegada, les mares es col·loquen en segona posició (21%). Únicament el 5,9% dels enquestats recorreria als seus fills per a aquesta situació.

I nosaltres, responem igual?

L'estudi del CIS recull les respostes sobre el comportament dels enquestats quan es troben amb els diferents suposats. El 70,2% dels participants van reconèixer haver recolzat emocionalment a un familiar, un veí o un amic i el 33,1% van afirmar haver informat sobre ofertes de treball quan se'ls ha demanat ajuda en la cerca laboral.

De la mateixa forma que sol·liciten ajuda als seus familiars, els enquestats responen de la mateixa manera, on el 34,3% dels participants van respondre afirmativament quan se li va preguntar si havien cuidat haver cuidat a una persona durant una malaltia en els últims sis mesos. Per la seva banda, el 33,3% dels enquestats van afirmar haver cuidat dels fills menors d'algun familiar, amic o veí quan aquest va recórrer a ells.

No et perdis la tercera serie de consells de salut "Conciliació" i cultiva les teves relacions amb la familia i amics, són el teu suport vital.