×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La indústria renovarà 3 milions de llocs de treball en el pròxim decenni

La substitució de professionals que finalitzen la seva carrera laboral, així com les noves oportunitats per a nous professionals, marcaran la tendència del sector industrial.

Segons l'anàlisi Indústria: situació actual i reptes de qualificació, elaborat per Randstad sobre el mercat laboral espanyol, en 2025 Espanya necessitarà 3,5 milions de treballadors especialitzats en el sector.

Les previsions apunten al fet que la indústria renovarà 3 milions d'ocupacions en el pròxim decenni, i es preveu la creació de mig milió de nous llocs de treball derivats de la previsible incorporació de les noves tecnologies al procés industrial.

Característiques dels llocs de treball

Segons la multinacional de recursos humans, les oportunitats laborals que s'esperen per a la propera dècada, necessitaran perfils amb formació acadèmica mitjana i elevada.

Avui dia, el mercat de treball es troba “molt polaritzat”. A Espanya, prop del 42% dels ocupats tenen un nivell formatiu superior, mentre que el 34,4%, ostenta estudis d'educació primària i secundària. Entre tots dos col·lectius, representen tres de cada quatre llocs de treball en indústria.

Si es compara amb els nivells d'altres països europeus, veiem com les proporcions són significativament diferents. En comparació amb la mitjana europea, Espanya mostra major presència d'aquests grups de professionals, concretament 8 i 16 punts percentuals, respectivament.

Aquest fet provocarà, a mig i llarg termini, una bretxa entre les necessitats de les empreses i l'oferta de professionals al mercat laboral. La qual cosa significa que, les oportunitats dels professionals amb menor nivell formatiu descendiran de manera generalitzada, si bé la caiguda serà més pronunciada a Europa que a Espanya.

Les noves oportunitats d'ocupació que es generaran en el sector industrial se centraran en perfils elevats i professionals STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques). Sense oblidar els problemes que poden trobar-se les empreses a l'hora d'atreure el talent, com a conseqüència del poc atractiu de les ofertes, i la falta de compromís per part de lescorporacions per desenvolupar el talent.