×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Aprèn a tenir relacions socials més saludables en el teu lloc de treball

L'empatia és fonamental en l'àmbit empresarial per treballar en un entorn laboral saludable, sent un element clau en les relacions entre un superior i empleat, així com entre els propis companys de treball.

Les persones que desenvolupen l'empatia tendeixen a tenir millors habilitats socials, la qual cosa els permet tenir relacions socials més saludables amb els altres.

Però, què és l'empatia?

Es tracta de la capacitat de posar-nos en el lloc de l’altre, però desenvolupar-la és més difícil del que imaginem. Hem de desenvolupar l'escolta activa.

Estem acostumats a sentir, però no a escoltar. I escoltar no significa una altra cosa que parar atenció al que se'ns està dient, sense realitzar cap judici cap al nostre interlocutor, respectant la seva individualitat; sense voler canviar-ho.

Consells per desenvolupar l'empatia en el nostre treball i millorar l'ambient laboral

1. Prestar completa atenció: Hem d'escoltar el que el nostre interlocutor ens està dient; sense interrompre. Hem d'esperar al fet que acabi de parlar, i contestar al que ens ha estat explicant.

2. Entendre els motius: No hi ha dues persones iguals, de la mateixa manera que hi ha diferents motius o motivacions per fer les coses. Per tant, hem d'indagar per entendre què va motivar a l'altra persona per actuar com ho va fer.

3. Entendre els motius i no jutjar: Quan jutgem a l'altra persona, ens estem situant per damunt creient que les nostres opinions són les úniques vàlides. Però si entenem els motius, tindrem l'empatia suficient com per posar-nos en el seu lloc.

4. Evitar donar consells: Quan donem un consell, creiem que tenim raó. No oblidem que les nostres motivacions per actuar són diferents a les d'una altra persona.

5. Cadascun és responsable de si mateix: No hem d'assumir la responsabilitat d'un altre, excepte quan sigui un superior el responsable del que faci un empleat. En la resta de casos, cadascun ha de responsabilitzar-se de les seves decisions.

Si practiquem i aconseguim desenvolupar aquests consells, aconseguirem millorar les relacions amb els nostres companys de treball, provocant un ambient laboral relaxat, motivat, i predisposat a la col·laboració amb els altres.

A més, l'empatia serà un element clau en les negociacions, ja que, si ens posem en el lloc de l'altre, aconseguirem entendre les seves necessitats a favor d'una relació win to win.