×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Les empreses espanyoles mostren signes econòmics de recuperació de la crisi

La multinacional britànica Hays, especialitzada en la selecció de professionals qualificats, ha elaborat, juntament amb diferents universitats, Escoles de Negoci i Centres de Postgrau, la Guia del Mercat Laboral 2016. En ella s'analitza la situació del mercat laboral, les tendències i els salaris en diferents sectors a Espanya. En total, s'han analitzat a un total d'1.700 empresaris i 8.800 treballadors.

Els resultats obtinguts mostren uns esperançadors signes de recuperació del mercat laboral espanyol, on un 84% de les empreses afirma que ha augmentat la seva facturació, el 66% ha incrementat el nombre d'empleats i el 58% la seva activitat internacional.

Radiografia del mercat laboral actual

Es preveu que la tendència es mantingui, ja que prop d'un 70% de les empreses contractaran nou personal al llarg d'aquest any, amb vacants dirigides a professionals de Vendes/Comercials (48%), Enginyers (31%) i Informàtics (25%).

A més, s'espera augmentar la retribució salarial als empleats del sector Químic (77%), Salut (65%), Automoció (64%) i Tecnologia (64%).

Les dones són les professionals més insatisfetes amb el seu salari, i els menors de 24 anys, els que més.

Les millores en les condicions laborals fan esperar que els professionals expatriats durant la crisi, tornin. És més, l'informe revela que el 58% dels expatriats pensa tornar a Espanya en algun moment. A ells s'afegeix el 33% dels quals ho farà també si la situació econòmica millora.

Optimisme respecte al futur

El 10% de les empreses espanyoles asseguren que han superat la crisi per complet i el 17% afirma que la situació econòmica ha millorat molt. El 47% confirma que la millora ha estat lleu. No obstant això, del total d'enquestats, el 74% es mostra optimista respecte al futur.

El mercat segons les empreses

Per a les empreses, la tendència en relació a la contractació és notablement positiva. Per sectors, els més optimistes són Indústria (52%), Alimentació (50%), Retail/Consum (48%), Químic (48%), Salut (47%) i Tecnologia (41%).

Per atreure talent, a més del salari, les empreses posaran focus a oferir oportunitats en el desenvolupament professional dels seus empleats (69%), bon ambient (59%), conciliació laboral i familiar (57%), projecte interessant (57%), flexibilitat horària (54%), i beneficis socials (42%).