×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La confiança empresarial reprèn la tendència alcista i repunta un 0,6% en el segon trimestre de 2016

La confiança empresarial recupera la tendència alcista i repunta un 0,6% en el segon trimestre de 2016. Així ho ha fet públic l'Institut Nacional d'Estadística (INE), que confirma que l'índex de Confiança Empresarial (ICEA) ha pujat respecte al primer trimestre de l'any, la qual cosa sembla indicar que reprèn la tendència alcista que es va trencar en el trimestre anterior després d'11 trimestres de continu ascens.

L'informe revela que el 20,1% de les empreses espanyoles són optimistes respecte a la marxa del seu negoci, enfront del 18,2% que preveuen que serà un trimestre desfavorable. Contràriament, el 61,7% restant considera que serà un trimestre normal.

D'altra banda, el Balanç d'expectatives (diferència entre el percentatge de respostes favorables i desfavorables) se situa en 1,9 punts per al total d'Espanya, enfront dels -6,5 del trimestre anterior.

El 17,2% dels gestors empresarials tenen una opinió favorable sobre com anirà el negoci aquest trimestre que finalitza, mentre que el 23,4% ha opinat de forma desfavorable.

Sectors empresarials més optimistes

Els petits negocis, de menys de 10 empleats, dedicats al transport i hostaleria són els més optimistes. Contràriament, els establiments més grans i els del sector de la construcció són els que tenen una pitjor opinió respecte a la marxa de les seves empreses.

Per territori, la confiança empresarial augmenta en el segon trimestre de 2016 respecte al trimestre anterior en nou comunitats autònomes. Balears (4,2%), Catalunya (2,9%) i Comunitat Valenciana (2,6%) registren els majors augments. Per la seva banda, Castella-la Manxa (-3,3%), País Basc (-3,0%) i Cantabria (-2,4%) presenten els descensos més acusats.