×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Què és el treball flexible? Mites que existeixen al voltant d'aquest model

Molt s'està parlant últimament sobre l'augment d'empreses i treballadors que opten pel treball flexible, de manera que els professionals puguin treballar on vulguin, sense necessitat d'haver d'estar en un espai fix.

No obstant això, al voltant d'aquest model existeixen nombrosos falsos mites. Per això, Regus, proveïdor mundial d'espais de treball, ha realitzat estudi realitzat a més de 44.000 treballadors de més de 100 països per tractar de llançar una mica de llum que aclareixi què és exactament aquest model.

1. La millor opció és treballar de manera flexible des de casa

Segons els enquestats per Regus, el nostre país, solament el 52,6% que treballen des de la seva casa disposen d'una oficina totalment equipada.

Contràriament, l'estudi revela que el 76% dels professionals afirmen que la majoria de les empreses que encoratgen als seus empleats a treballar des de casa no tenen la cobertura de segur adequada per a aquest espai (accidents personals, responsabilitat civil, etc.) i no cobreixen tots els costos de creació i manteniment d'aquest espai de treball.

Si bé, el cost total per disposar d'una oficina al domicili ascendeix a 3.244 euros a l'any.

2. Treballar de manera flexible disminueix la productivitat

Segons dades oficials de l'INE, el treball remot suposa un augment de la productivitat de fins a un 25%. Per aquest motiu, el 82% de treballadors que han participat en l'estudi consideren que seria positiu implementar sistemes tecnològics per mesurar i registrar la productivitat del treballador. I un 89% pensa que els treballadors que s'acullin al treball flexible han de ser mesurats i recompensats més pels resultats obtinguts que pel temps.

3. El treball flexible comporta treballar de manera individual

El 84% dels enquestats opina que el treballador remot hauria de reunir-se amb l'equip diverses vegades a la setmana, mentre que el 86% advoca per reunions presencials mensuals.

4. No totes les empreses afavoreixen el teletreball

A pesar que 3 de cada 4 espanyols creuen que la seva empresa dóna suport a el treball remot, solament el 22% de les empreses espanyoles compta amb programes de teletreball, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE).

5. El treball flexible elimina llocs de treball

Un 56% de les empreses espanyoles asseguren promoure el treball flexible com a eina per atreure el talent.

6. Treballar a distància és complicat

Aquesta afirmació ha quedat obsoleta. Gràcies a les noves tecnologies que estan facilitant el desenvolupament d'aquest model de treball. Gràcies a aplicacions 'cloud', a qualsevol moment i lloc es pot accedir a les eines de l'oficina.