×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Errors més freqüents que solen cometre els autònoms

La crisi econòmica ha fet que molts es decideixin per emprendre un negoci per compte propi, i així poder desenvolupar la seva carrera professional.

No obstant això, per a aquell que decideixi treballar per compte propi, és a dir, ser autònom, ha de tenir en compte alguns aspectes per evitar cometre els errors més comuns.

Errors més freqüents que solen cometre els autònoms en iniciar l'activitat empresarial

1. No realitzar un estudi de viabilitat abans de començar l'activitat empresarial. Cal desenvolupar un pla i estudiar les possibilitats del negoci, és a dir, la seva potencial viabilitat. Per a petits negocis, un breu estudi de possibles despeses i ingressos, o un llistat de clients, etc., pot ser suficient.

2. No donar-se d'alta a Hisenda abans que en la Seguretat Social. Primer s'ha de realitzar l'alta de l'activitat económica a desenvolupar a Hisenda, en el RETA (Règim Especial de Treballadors Autònoms), i després en la Seguretat Social, tot disposant fins el darrer dia del mes en curs per fer-ho.

3. Donar-se d'alta en la Seguretat Social abans de cobrar la desocupació. El més aconsellable és sol·licitar el pagament únic de desocupació, per poder disposar d'un petit capital amb el qual poder iniciar l'activitat empresarial.

4. Adquirir materials i/o serveis gravats amb l'IVA abans de donar-se d'alta. Començar a comprar materials o serveis abans d'iniciar el negoci es converteix en un error, ja que no es podrà deduir l'IVA. Per tant, una vegada que t'hagis donat d'alta com a autònom hauràs de presentar el model 303 en l'Agència Tributària amb una periodicitat mensual o trimestral segons el volum de la facturació. Es tracta d'un model únic d'autoliquidació de l'IVA, que és un impost que grava el consum.

5. No sol·licitar les factures ni els justificants. Si per al treball es va a necessitar el cotxe o el mòbil, es podrà desgravar si es reclamen les factures corresponents.

6. No incloure l'habitatge en l'alta d'Hisenda si es treballa des de casa. Si decideixes treballar des de casa, l'habitatge ha d'incloure's l'habitatge en l'alta d'Hisenda per poder deduir el percentatge d'IVA que correspongui a les despeses comunes. Recorda que és necessari indicar el nombre de metres quadrats dedicats a l'activitat.