×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Una quarta part de les empreses tradicionals podrien desaparèixer si no comencen la seva transformació digital

En l'actual context empresarial, les corporacions DUC (digital, utilitaristes, col·laboratives) estan creixent en paral·lel als canvis que s'estan produint en els hàbits de consum de la societat.

Però encara existeixen moltes empreses que, en cas de no començar a canviar la seva estratègia, quedaran ressagades. I és que segons la consultora TIC Setesca, si no comencen la seva transformació digital i a adaptar-se als nous hàbits de consum, en deu anys el 25% d'elles hauran desaparegut.

Rapidesa en el procés de canvi dels hàbits de consum

Segons els experts, els consumidors s'adapten d'una forma molt més ràpida als nous productes i serveis amb base tecnològica, que les empreses tradicionals a les noves tècniques de gestió.

Canvis al mercat laboral

Els nous hàbits de consum estan generant grans canvis, tant al mercat laboral com en els perfils professionals. El motiu, segons la consultora, es deu a <<l'homogeneïtzació del consum en grans empreses multinacionals i específicament en les empreses tipus utilitaristes (en les quals es percep més el valor de l'ús que es dóna al producte que altres consideracions com a marca o personalització) provocarà que els perfils de gestió més alts es concentraran als centres d'adreça i disseny d'aquestes corporacions>>.

Amb tot això, les empreses hauran d'adaptar, tant als seus professionals com els seus processos de negoci a aquesta nova realitat, i poder aprofitar les noves possibilitats que ofereix el mercat i competir en igualtat de condicions.

Però han de ser conscients que el procés és complicat, i les empreses hauran de definir molt bé la seva estratègia si volen arribar a ser competitives en aquest nou mercat.