×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La desmotivació en el treball pot convertir-se en un potenciador de malalties

Quan un treballador no està a gust en el lloc de treball, pot desencadenar en emocions negatives que, de mantenir-se en el temps, poden afectar el sistema immune i desenvolupar malalties psicosomàtiques o d'una altra índole.

Així, les malalties que solen desenvolupar-se com a conseqüència d'aquest estat d'ànim solen ser les mateixes que les que es deriven de situacions d'estrès. Les relacionades amb el sistema digestiu, dolors musculars, migranyes, cefalees, etc.

El desenvolupament d'aquestes malalties ens avisen de la necessitat d'un canvi. No sempre ha de ser un canvi de treball. Pot ser un canvi en la nostra mentalitat i actitud en com ens enfrontem al treball diari.

Aspectes que poden millorar la nostra actitud

I aquests canvis de pensament poden començar per l'esforç. Si ens esforcem més en el treball, el normal és que tinguem millors resultats, que augmentaran la nostra satisfacció i milloressin l'estat d'ànim.

D'altra banda, és important fomentar que l'ambient de treball sigui agradable. Passem moltes hores en el lloc de treball, per la qual cosa és important que les relacions amb els nostres companys siguin bones, per poder exercir la nostra activitat diària amb el millor estat d'ànim.

I finalment, hem d'allunyar-nos de les persones tòxiques que no ens aporten gens positiu. Aquestes persones poden crear a la seva al voltant un ambient nociu, tan dins com fos del treball. Per això, i per evitar aquest contagi, hem d'identificar els causants del mal ambient laboral i donar-los tasques individuals.