×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com treballarem en el futur?

El futur està marcat per la tecnologia, els canvis socials i econòmics o la globalització, i tot això està influenciant el món laboral, que està en constant evolució. I tots aquests canvis estan provocant que la forma de treballar i entendre el treball també es transformi.

Per això, hem d'entendre quins seran algunes de les tendències que marcaran el futur.

En primer lloc, el Big Data, Internet of Things, la robòtica, o els dispositius mòbils, entre altres, tindran un impacte molt alt en l'ocupació del futur. Ja no només per la necessitat de les empreses de comptar amb professionals que sàpiguen gestionar i controlar tot el que estigui relacionat, sinó perquè els processos de treball també es veuran afectats per conceptes com la mobilitat i el treball en equip.

Els perfils millennial, professionals molt preparats i especialitzats a la tecnologia, es caracteritzen per tenir una mentalitat més disruptiva que el model tradicional, i segons les previsions, suposaran el 75% de la població activa l'any 2025.

D'altra banda, la productivitat serà el major indicador de l'eficiència dels treballadors. En un futur molt proper, les empreses passaran a mesurar l'eficiència dels seus empleats en termes de productivitat i no en les hores que passen en el lloc de treball. Això permetrà una millor gestió del temps i un augment de la motivació dels treballadors.

La competència pel talent s'està convertint en una de les principals prioritats de les empreses. Pel que les corporacions hauran de prendre mesures per retenir a aquests perfils i ajudar-los a desenvolupar el seu potencial dins de l'empresa.

A més, la tecnologia ja permet que els empleats puguin treballar en altres llocs, no solament en l'oficina. I són múltiples els beneficis del teletreball: afavoreix la implicació dels empleats, millora la conciliació, potencia la concentració i la creativitat i optimitza la gestió del temps. De la mateixa manera que l'auge del coworking permetrà als professionals una major flexibilització laboral i ajudarà a fomentar la productivitat i creativitat.

Pel que fa a les professionals, les dones aniran assumint cada vegada més llocs de poder, i com a conseqüència, disminuirà la escletxa entre gèneres quant a funcions de responsabilitat i salaris.

I les empreses estan començant a prendre consciència de la importància de cuidar a la seva plantilla, i a incloure entre les seves polítiques i beneficis certs serveis relacionats amb la nutrició, la prevenció de l'estrès o els bons hàbits en el dia a dia.