×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El salari mitjà a Espanya guanya un 1% de capacitat de compra, segons Adecco

L'augment dels salaris va estretament lligat a una millora del poder adquisitiu dels treballadors. I segons l'última enquesta d'Oportunitats i Satisfacció en l'Ocupació realitzada per Monitor Adecco, juntament amb investigadors de Barceló i Associats, el salari mitjà a Espanya guanya un 1% de capacitat de compra.

L'informe revela que l'IPC s'ha reduït per segon any consecutiu (-0,6%) i, juntament amb la lleugera pujada nominal dels salaris (0,4%), han permès millorar el poder adquisitiu del sou mitjà1 a Espanya, que ara se situa en 1.640 euros mensuals.

Per sectors econòmics, el salari ha guanyat poder de compra en els tres principals: el salari industrial ha millorat un 0,7%, sent l'únic sector on la remuneració mitjana no ha deixat de créixer al llarg de la crisi, si bé durant l'últim any el seu ritme d'increment s'ha moderat, situant-se en un 0,1%, amb 1.894 euros mensuals.

Per la seva banda, la construcció ha guanyat un 0,8%, després de les pèrdues dels últims cinc anys, i el sector serveis, que ha millorat un 1,1%.

I quant al salari, és major en proporció a la grandària de les empreses. Enfront d'una mitjana general de 1.640 euros al mes, en les grans empreses la remuneració mitjana és de 2.004 euros, mentre que en les petites és de 1.362 euros.

Remuneració en les diferents autonomies

Solament quatre regions mostren un salari superior al nacional: País Basc (1.950 euros mensuals), la Comunitat de Madrid (1.946 euros), Navarra (1.748) i Catalunya (1.725 euros). Mentre que Canàries i Extremadura són les regions amb salaris inferiors, entre 1.402 i 1.334 euros mensuals, respectivament.

Això suposa una bretxa salarial de 615 euros al mes entre la comunitat amb major retribució (País Basc) i la més reduïda (Extremadura).

 

1Per a aquest informe, el salari fa referència al salari ordinari brut que inclou els pagaments de regularitat mensual abans de computar-se les deduccions i retencions que corresponguin.