×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

El dolor lumbar, una de les principals causes de baixa laboral a Espanya

Els mals hàbits i les postures corporals inadequades poden ser les principals causes del dolor lumbar. De fet, el 80% de la població sofrirà aquest dolor en algun moment de la seva vida.

Els experts afirmen que, si ben aquests problemes d'esquena poden aparèixer tant de forma sobtada com a progressiva, en tots dos casos el dolor pot arribar a ser intens, i convertir-se en un problema de salut crònic.

Aparentment aquest dolor no sembla massa greu, però pot resultar molt incapacitant i repercutir seriosament en el nostre dia a dia, la qual cosa fa que sigui una de les principals causes de baixa laboral a Espanya.

Pot afectar a persones de totes les edats, encara que és més freqüent entre els 40 i els 59 anys. I en persones majors o amb problemes associats, pot tornar-se crònic.

Per reduir els riscos de sofrir aquest mal, podem seguir aquests consells per cuidar la nostra esquena.

1. Exercici diari. Activitats com caminar, fer gimnàstica en la piscina o nedar d'esquena són activitats que beneficiaran la teva esquena. Però evita els esports que impliquin un sobreesforç de l'esquena.

2. Importància de la manera de caminar. Sense ser conscients, és possible que caminem de forma encorbada i carreguem el pes dels homes cap a davant. Per corregir aquesta postura, haurem de ser conscients i caminar alçant l'esquena i elevant el cap. En tant que sigui possible, les dones haurien d'evitar usar sabates de taló alt i les bosses molt pesades, ja que fa que carreguem el pes en un únic costat del cos.

3. Cuida la teva esquena mentre dorms. El matalàs ha d'estar en les millors condicions, i no ser ni massa tou ni massa dur. Els experts recomanen dormir de cap per amunt, col·locant un coixí sota els genolls i una altra sota les lumbars. Si és incòmode o no és possible, es pot dormir de mig costat, amb els genolls doblegats i un coixí no massa alta.

4. Controla el teu pes. Les persones amb sobrepès sofreixen una major tensió en els músculs de l'esquena i, per tant, tenen major predisposició a patir dolors a la zona lumbar.

5. La postura en l'oficina. Enfront de l'ordinador, la part superior de la pantalla ha d'estar a l'altura dels ulls, i així evitar haver d'aixecar o inclinar el coll. L'esquena, recolzada en el respatller, i els peus, en el sòl.

6. Doblega els genolls per agafar pesos. Si has de recollir del sòl un objecte pesat, no inclinis l'esquena, flexiona els genolls i mantingues l'esquena recta. Recorda mantenir l'objecte pesat el més pegat al cos i evita els moviments bruscs

7. La calor, un bon aliat. La teràpia tèrmica pot ajudar-te a relaxar la zona afectada. Pots aplicar-te calor diverses vegades al dia, amb una manta elèctrica o borses d'aigua calenta.

8. Consulta al teu metge. Si optes per prendre algun medicament, consulta amb el teu metge o amb el farmacèutic sobre l'ús d’analgèsics i antiinflamatoris per alleujar el dolor i millorar la capacitat funciona de l'esquena, o la possibilitat de prendre relaxants musculars, si el dolor és molt intens i sempre que la seva utilització no superi la setmana.