×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per combatre els efectes del sedentarisme

L'adquisició de mals hàbits posturals i el fet de romandre durant moltes hores en la mateixa posició comporta que -nens i majors- adquireixin com a vàlids comportaments sedentaris, que a més, són perjudicials per a la salut. I és que passar moltes hores en la mateixa posició pot provocar lesions musculoesquelètiques en els treballadors, que a la llarga poden derivar en malalties més greus.

La Fundació Espanyola del Cor considera que la falta d'exercici és un dels majors factors de risc en el desenvolupament de la malaltia cardíaca, i com a conseqüència del sedentarisme, una persona té major risc de sofrir arteriosclerosis, hipertensió i malalties respiratòries.

Per reduir el risc de sofrir alguna d'aquestes malalties, podem seguir unes pautes de prevenció, ja que el sedentarisme és un factor de risc modificable.

Què fer?

El sedentarisme es combat amb l'exercici físic. És a dir, modificant els hàbits sedentaris i transformant-los de manera que incrementi el nostre nivell d'activitat física i esport. En el cas dels adults sedentaris que porten molt de temps sense fer cap tipus d'exercici és convenient que consultin al seu metge: tan perillós és per a la salut no fer gens d'esport com, en aquesta situació, llançar-se a un exercici exhaustiu i desmesurat de forma aïllada.

Així, caminar durant la jornada laboral o pujar per les escales són pràctiques molt recomanables per reduir el greix acumulat i disminuir el colesterol. De la mateixa manera que és aconsellable fer estiraments abans de començar la jornada de treball, ja que és una bona forma d'ajudar al teu cos a aguantar les primeres hores.

Si tens dolor lumbar, pots alleujar-ho col·locant els palmells de les mans en la part baixa de l'esquena a la zona dels malucs i amb els dits cap avall. Pressionant suaument amb les mans cap a davant, s'eviten lesions d'esquena.