×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La CEOE estima que la taxa d'atur tornarà a nivells precrisis en 2025 (7,5%)

L'informe 'L'envelliment de la població i els seus efectes al mercat laboral' presentat per la Confederació Espanyola d'Organitzacions Empresarials (CEOE) estima que la taxa d'atur tornarà a nivells precrisis en 2025 (7,5%) a causa de l'envelliment poblacional. Així, es preveu que entre 2016 i 2017 es creuen prop de 850.000 llocs de treball a Espanya.

L'informe revela la intensa evolució de la població a Espanya durant els anys 2002 i 2008, afavorida per l'arribada d'immigrants. Però durant els anys de la crisi econòmica, entre 2008 i 2012, la tendència es va invertir, i el creixement de la població va disminuir.

D'altra banda, l'envelliment de la població s'ha notat a les franges d'entre 15 i 34, reduint-se en 2,2 milions de persones, mentre que es va produir un notable increment de majors de 35 anys, d'una mica més de 6,5 milions de persones en aquest període.

Tendència a la baixa de la població activa

La població en edat de treballar (entre els 16 i els 64 anys) es va veure reduïda entre 2002 i 2015, alhora que els únics trams que guanyen població durant tot el període són els de més edat, el de 45 a 54 anys i el de 55 a 64 anys.

A més de l'envelliment poblacional, en l'evolució de la població activa també influeix la creixent incorporació de la dona al mercat de treball.

No obstant això, la patronal assenyala que el descens de la població i el procés d'envelliment continuaran.