×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

L'abús de les tecnologies porten una nova manifestació de l'estrès: el tecnoestrès

Les persones que estan permanentment connectats a la tecnologia, perquè treballen habitualment treballen amb l'ordinador, usen el telèfon mòbil constantment i/o tenen a l'abast de la seva vida quotidiana centenars d'aparells tecnològics, estan sotmesos a un nou factor d'estrès: la hipercomunicació.

Aquesta nova manifestació de l'estrès, que denominada "tecnoestrès", és un dels problemes sorgits en l'era digital i és patit per les persones que usen aparells tecnològics, i que a més, senten dependència d'ells.

L'individu sent la necessitat d'estar connectat a tot moment, la qual cosa comporta al desenvolupament d'altres patologies; com els quadres d'ansietat, quadres de depressió, manifestacions psicosomàtiques, entre unes altres, que es manifesten en alteracions del somni, l'apetit i la sexualitat.

Però, què podem fer per prevenir-ho?

És aconsellable que, per cada hora de treball enfront de l'ordinador, es prenguin 10 minuts per descansar els ulls, la ment i prendre oxigen.

Evitar tenir diverses tasques simultànies en el monitor, i fer un ús responsable del telèfon fix i els mòbils.

Escriure a mà quan sigui possible per descansar de l'ordinador, i corregir els mals hàbits posturals, ja que ens ajudaran a treballar còmodament, i reduiran l'ansietat i l'estrès.

I, finalment, aprèn a desconnectar.