×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Conseqüències de l'ús del smartphone abans de dormir

La irrupció de la telefonia mòbil en la vida de les persones ha comportat grans beneficis. No obstant això, l'ús excessiu també implica aspectes negatius. Per exemple, l'ús dels dispositius mòbils abans d'anar-se a dormir.

El consum online previ a ficar-nos al llit produeix una sobreestimulació al nostre cos, la qual cosa pot provocar problemes per agafar el son. És el que es denomina insomni tecnològic.

Els més afectats per aquest trastorn del somni són els joves de 18 a 32 anys, ja que Internet i les xarxes socials s'han convertit en un autoservei d'informació i entreteniment 24 hores al dia.

Com afecta la nostra salut

Les persones que estan connectades a dispositius mòbils abans d'anar a dormir, estan sotmeses a una estimulació contínua. Això produeix una major activació mental que dificultarà l'inici del somni. A més, la llum que emeten les pantalles d'aquests aparells (sobretot, la llum blava) redueix dràsticament la secreció de melatonina, l'hormona necessària per al somni.

Entre els més joves, pot provocar que tinguin un baix rendiment en els seus estudis al no poder descansar el necessari i a generar problemes d'atenció.

I és que segons expliquen els experts, el dèficit de somni també pot ser l'origen de diverses alteracions metabòliques, com un augment del risc de patir obesitat, diabetis i accidents cardio i cerebrovasculares.

La solució? Hem d'entendre i explicar als més petits les raons científiques de per què usar els mòbils, tauletes i altres dispositius abans de dormir pot afectar seriosament a la nostra salut.