×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quins factors poden influir en l'actitud preventiva dels treballadors?

Cada individu és responsable de la seva actitud enfront dels riscos. Però solament amb un correcte coneixement de cada risc, comprenent a fons la mesura de prevenció que correspon i assumint la seva part de responsabilitat preventiva en l'organització, s'aconsegueix un comportament adequat. Però, quins factors poden influir en l'actitud preventiva dels treballadors?

El treballador pot tenir una idea de falsa seguretat

Només quan una persona se sent amenaçada aflora el sentiment d'inseguretat. Per tant, fins que això no ocorre, el treballador pot percebre el risc com alguna cosa llunyà, provocant una situació de falsa seguretat.

El treballador coneix el risc, però pensa que no pot fer res

És important transmetre al treballador que té el poder d'actuar. En cas contrari, el treballador minimitza el perill.

Un mètode segur de treball pot entrar en conflicte amb altres necessitats

Normalment en el lloc de treball també s'espera obtenir altres fonts de satisfacció com complir amb el treball, sentir-se valorat, etc. Per això, moltes vegades abans de de actuar es valoren les possibles conseqüències i acaba triant una actitud que proporcioni més efectes positius que negatius. En aquest moment, altres necessitats pesen més sobre la decisió que una actitud d'acord a la prevenció.

Com podem identificar on es bloqueja l'acció preventiva?

És primordial reconèixer on existeix el bloqueig de l'acció preventiva. Només a les persones afectades ens dirà què els indueix a comportar-se de forma oposada a la seguretat en una situació determinada.

D'aquesta manera, l'empresa pot arribar a conèixer què motiva als treballadors, i aquestes podran adoptar la millor actitud cap a la seguretat en la seva empresa.