×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La taxa de natalitat a Espanya no garanteix el relleu generacional

L'Institut de Política Familiar (IPF) ha realitzat un estudi en el qual intenta mesurar l'evolució de les famílies a Espanya amb la finalitat de poder preveure quin serà la tendència en els pròxims anys.

Així, s'extreu que la piràmide poblacional a Espanya s'està invertint i aviat se succeiran més defuncions que naixements. L'organisme apunta que, per garantir el relleu generacional, l'índex de naixements hauria de ser com a mínim d'1,32. Això col·loca a Espanya en penúltim lloc d'Europa, en el que a natalitat es refereix.

En l'informe s'han comparat els naixements produïts en 1980 amb els de 2014, veient una reducció de més de 143.000. No obstant això, en 2014 la reducció no va ser tan brusca a causa dels naixements de més de 76.000 bebès de mares estrangeres.

Tal com apunta el IPF, perquè es pugui produir el relleu generacional, haurien d'haver-hi 260.000 naixements més al cap de l'any, o el que és el mateix, 719 més dels quals hi ha avui dia.

Falta de conciliació laboral, entre les causes de la baixa natalitat

Els problemes a l'hora de conciliar la vida laboral i professional és una de les causes que expliquen la reducció de la natalitat al nostre país. A causa de la falta de veritables polítiques de racionalització d'horaris, les dones cada vegada més retarden la maternitat, i no tenen el primer embaràs fins als 31,8 anys.

Els horaris i les poques facilitats que es donen des de les empreses fan que la conciliació sigui una quimera en la majoria de les ocasions. Un informe de la fundació Más Familia revela que aproximadament el 61% de les empreses no inclouen una política de conciliació.