×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

La Seguretat Social augmenta més d'un 3% la despesa en pensions contributives

La despesa en pensions contributives bat una xifra rècord de 8.467,3 milions d'euros en el mes de maig, un 3,04% més que en el mateix mes de 2015, segons dades publicades aquest dimarts pel Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social.

En els anys previs a la crisi (2008), la despesa global va arribar a superar el 8% interanual. I després de 14 mesos consecutius amb taxes inferiors al 3%, la despesa ha tornat a augmentar.

Al maig, el nombre de pensions va créixer un 1,13% respecte al mateix mes de 2015, fins a un total de 9.384.016 pensions.

La pensió mitjana se situa en 1.041,15 euros mensuals, un 2,1% més que el mateix mes de 2015. I la pensió mitjana del sistema, la que comprèn diferents classes de pensió (jubilació, incapacitat permanent, viduïtat, orfandat i a favor de familiars), es va situar al maig en 902,31 euros mensuals, la qual cosa suposa un augment interanual de l'1,88%.

Font: Ministeri d'Ocupació i Seguretat Social