×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Exercicis per a l’oficina

Un gran nombre de baixes laborals a Espanya es deuen del dolor d'esquena que sofreixen els treballadors, com a conseqüència de passar moltes hores assegut. Com a conseqüència, la musculatura s'afebleix, la columna vertebral canvia la seva curvatura adequada, i la circulació també es veu alterada.

És per això, que per prevenir els dolors i les seves conseqüències, podem realitzar de manera senzilla en l'oficina, una sèrie d'exercicis d'estiraments que redueixen la tensió muscular, milloren la circulació sanguínia, i ajuden a reduir l'ansietat i l'estrès.

Preparat per als exercicis?

Perquè notis els seus resultats, els exercicis han d'intentar fer-se en 3 sèries romanent 10 segons en estirament almenys una vegada en l'horari laboral.

1. Estirament de trapezis

Ens asseiem en la cadira de l'oficina i l'agarrem per sota amb una mà. Amb l'altra, per exemple amb l'esquerra, inclinem el cap en direcció al aquest mateix costat, de manera que estirem el trapezi dret. Realitzem el mateix exercici canviant de costat, la qual cosa millorem la mobilitat del coll.

2. Relaxació d'espatlles

Agafem aire, aixequem les espatlles cap amunt (els braços romanen al llarg del cos) i els baixem de cop deixant anar l'aire. Amb aquest exercici, alliberem la tensió de la zona cervical.

3. Estirament de la musculatura de les nines

Ajuntem els palmells de les mans amb els dits cap amunt i elevem els colzes deixant els palmells junts. Romanent amb els colzes elevats, portem els dits cap a davant. Amb ells estirem la musculatura de flexió de nina i evitem tendinitis i problemes en el túnel carpià.

4. Estirament de columna

Ens asseiem en la cadira i agafem aire. En deixar-ho anar, ens ajupim per tocar-nos els turmells. Tornem a agafar aire, ens incorporem i, en deixar-ho anar, baixem de nou. Amb aquest exercici aconseguim donar flexibilitat a tota la columna i evitem els bloquejos que es generen en romandre tant temps assegut.