×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Es preveu que la campanya d'estiu generi 1.100.000 ocupacions

La campanya estival que està a punt de començar, i que durarà fins a setembre, generarà més ocupació que l'anterior. Segons les previsions realitzades per Adecco, s'espera que durant aquest període es creïn més d'1.100.000 contractes, un 10% que en 2015.

L'ocupació es concentrarà principalment en els sectors típics de la temporada, com l'hostaleria i el turisme, encara que també es realitzaran contractes en altres àrees del sector serveis o en la indústria.

No obstant això, el sector serveis acapararà més de la meitat de les contractacions estiuenques (55%), seguit de la indústria (30%), l'agricultura (14%) i la construcció (1%).

Perfils més demandats

Així, els professionals més demandats seran els cuiners, els cambrers, els manipuladors d'aliments, els mossos de magatzem, els teleoperadors, els dependents, entre uns altres.

On les competències més valorades seran, entre unes altres, el treball en equip, la polivalència, el compromís i la implicació. Els idiomes segueixen sent pràcticament imprescindibles en zones amb major afluència de turisme internacional, així com les habilitats comunicatives i la proactivitat.

Catalunya i Madrid lideraran la contractació estival

Ambdues comunitats lideraran les contractacions, amb 227.311 i 166.243 contractes, respectivament. Li segueix Múrcia (amb 128.800 contractes), la Comunitat Valenciana (119.992 contractes) i Andalusia (115.566).

Encara que les xifres de contractació de 2015 ja van ser positives, aquest any es preveu un increment interanual notable per totes i cadascuna de les províncies de la geografia espanyola, la qual cosa farà que aquesta campanya d'estiu sigui encara millor que l'anterior.