×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Dia Mundial Sense Tabac. Decideix-te a deixar-ho!

Cada 31 de maig se celebra el Dia Mundial Sense Tabac amb l'objectiu de conscienciar a la població dels riscos per a la salut associats al consum de tabac, així com incentivar polítiques eficaces que redueixin aquest consum.

Però deixar de fumar no és una tasca fàcil, per això, en la campanya de conscienciació d'aquest any, l'OMS fa una crida a tots els països perquè es preparin per a l'empaquetat neutre dels productes de tabac.

Què és l'empaquetat neutre i en què consisteix?

Es tracta d'una mesura que pretén restringir o prohibir logotips, colors, imatges de marca promocional, entre altres elements, la qual cosa augmentarà l'eficàcia dels advertiments sanitaris. D'aquesta manera, s'espera que l'atractiu dels paquets es vegi disminuït, i com a conseqüència, reduïda la demanda del producte.

Malgrat que l'interès per l'empaquetat neutre va en augment a tot el món, els encarregats de la formulació de polítiques, la societat civil i la població en general poden prendre mesures perquè els seus governs adoptin aquesta mesura.

Com deixo de fumar?

Per commemorar el Dia Mundial Sense Tabac, llancem el primer clip de l'última sèrie de consells de salut: “Substàncies Addictives”, que t'ajudaran a abandonar aquest hàbit tan poc saludable.

Així, el primer pas per deixar de fumar és voler fer-ho. Reconèixer el dany que provoca i prendre la decisió per deixar de fumar. Una vegada aconseguit això, és important marcar una data per començar a abandonar l'hàbit.

Experts asseguren que deixar-ho a poc a poc no sol ser eficaç.

I per evitar situacions temptadores, comunica al teu cercle més proper que estàs deixant de fumar, i es convertiran en el teu major suport perquè ho aconsegueixis. Sens dubte, notaràs minut a minut els beneficis de deixar de fumar.

Relaxa't i gaudeix de la teva vida sense fum!