×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Els aspectes psicològics juguen un paper decisiu en la voluntat d'aprimar

El desig de perdre pes té un component emocional fonamental, tant per a les persones que volen eliminar un parell de quilos, com les persones que pateixen obesitat. En aquest últim cas, els aspectes psicològics juguen un paper decisiu en l'evolució de la seva malaltia, ja que motiven i perpetuen el consum exagerat d'aliments.

Així, per perdre pes de forma saludable i de forma eficaç, és necessari establir un pla d'alimentació hipocalòrica i activitat física, així com un programa que incorpori nous hàbits que ajudin a restringir, de forma voluntària, la ingesta de menjar.

Establint aquest pla, afirma el director de la Unitat de Tractament d'Obesitat Endoscòpica de l'Hospital Universitari de Sanchinarro de Madrid, els estímuls (estrès, ansietat, consum d'alcohol, etc.) que poden fer fallar a una persona, es redueixen i reforcen emocionalment a la persona.

Claus per aconseguir perdre pes

1. Canvia la teva actitud. Fixa't en els aspectes positius que vas a aconseguir, i no centris la teva atenció en aquells aliments que durant un temps no podràs menjar. Has de visualitzar els beneficis que t'aportarà el canvi d'alimentació (millorarà l'autoestima, canviaràs a hàbits saludables, etc).

2. Objectius realistes. Marcar-se objectius que difícilment s'aconseguissin no té sentit. És més gratificant i realista establir petits objectius i poder comprovar com es van aconseguint.

3. Reconeix els teus éxits. Anota en una llibreta tot allò que vas aconseguint, d'aquesta manera coneixeràs els teus punts forts i febles, i poder millorar en aquells que ens costen més.

4. 5 menjars al dia. És important marcar un horari fix i complir-ho de dilluns a diumenge. Estableix un horari de menjars cada 3 hores, i t'anticiparàs a la gana i per tant, tindràs menys ansietat.

5. Menja a poc a poc. Si, mentre mengem, masteguem i assaborim cada aliment, necessitaràs menys quantitat, ja que el cos et demana que ho calmis 5 vegades al dia. Oblida't de les presses.

6. No t'obsessionis. El millor per fer un seguiment dels teus assoliments, és pesar-se una vegada a la setmana, sempre el mateix dia i a la mateixa hora.

7. Fes exercici. Un esport senzill, que puguis incorporar a la teva vida quotidiana, és el millor consell per aconseguir que la teva dieta sigui efectiva. Comença amb poc i veu augmentant a mesura que et vagis fent amb la rutina, ho notaràs.

I, sobretot, no et rendeixis davant el menor fracàs en la dieta. No necessites fer-ho perfecte, necessites mantenir-ho en el temps.