×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Conflictes laborals: Aprèn a gestionar algunes situacions difícils

A l'entorn laboral, moltes vegades es produeixen circumstàncies incòmodes i complicades que poden desembocar en conflictes. Però, és possible solucionar aquestes situacions laborals complexes?

Per intentar resoldre alguns conflictes, ens hem fet ressò d'algunes situacions que es poden donar en l'entorn laboral i els consells que poden ajudar a revertir el problema.

Com comunicar un acomiadament

Probablement és una de les notícies més difícils de donar. Però, contràriament al que pensa molta gent, la millor forma d'encarar-ho és adoptar una actitud tranquil·la, mostrant els sentiments de tristesa o disgust que provoca la situació. D'aquesta manera, el treballador podrà sentir un major suport en una circumstància tan difícil.

Com comunicar una mala notícia a la resta de l'organització

Hi ha notícies, com la defunció d'un company, que són difícils de traslladar a la resta de l'equip. Moltes vegades la direcció opta per ometre el comunicat que informi del succeït, a risc de semblar que poc els importa. La millor forma d'afrontar aquesta situació és oferir, a l'equip, la informació sobre el succeït i donar espai i ajuda perquè els treballadors puguin assimilar-ho.

Com demanar perdó

A moltes persones els costa molt demanar disculpes. Però cal ser conscient de la importància que té assumir la culpa i demanar perdó per reparar les relacions i recuperar la confiança entre els companys. El simple gest contribueix a crear un bon clima en l'empresa.

Com dir "no"

Dir que 'no' és una altra de les coses que més costen, i més si es tracta del cap de l'empresa. Normalment es desenvolupa un 'sí' automàtic que pot radicar en una font de problemes. Per bregar amb aquestes situacions, el més convenient és estudiar si es pot assumir la petició, i en cas contrari, negociar i utilitzar les paraules adequades per evitar un rotund 'no'.

Com donar les gràcies

Aparentment no és alguna cosa que costi. No obstant això, no hem d'oblidar donar les gràcies als companys pels petits detalls que de vegades passem per alt. Amb aquest simple gest podrem mostrar la nostra personalitat i trencar amb les barreres que puguin haver-hi entre companys.