×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Com mantenir en bon estat la roba laboral de seguretat

Tota professió requereix unes mesures de seguretat determinades, destinades a la prevenció dels riscos laborals. És per això que, aquelles activitats laborals en les quals els treballadors estiguin exposats a situacions de risc per a la seva salut, han de comptar amb la roba laboral de seguretat adequada.

D'una banda, l'empresari té, entre altres obligacions, la de disposar de la roba laboral de seguretat en òptimes condicions, i facilitar la informació necessària per al seu correcte ús. Per tant, el treballador ha de conèixer com utilitzar-la.

A grans trets, la roba laboral de seguretat ha d'anar sempre ben ajustada i trobar-se en perfecte estat. En cas contrari podrien produir-se enganxades o lliscaments.

Roba i eines

Està prohibit guardar les eines en les butxaques o penjar-les en els cinturons de seguretat. Solament en els casos en els quals la roba ho requereixi o disposi de butxaques dissenyades per a això, podran portar eines a la roba de treball.

És fonamental complir aquesta norma, ja que el mal ús de la roba augmenta les possibilitats de sofrir un accident.

Utilitzar la roba adequada

La roba de treball no pot ser substituït per un altre similar. Per exemple, els guants són elaborats específicament per cobrir les necessitats de cada activitat laboral.

Manteniment en bon estat

S'ha d'estar atent a l'estat de la roba de seguretat, ja que, en cas de detectar alguna anomalia, ha de reparar-se o sol·licitar roba nova.

Consulta tota la informació sobre els equips de protecció, per assegurar la salut dels treballadors.