×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per prevenir el cop de calor si practiques exercici al carrer aquest estiu

Amb l'arribada de l'estiu i el bon temps són moltes les persones que s'animen a practicar esport a l'aire lliure. Sens dubte aquest és un hàbit molt saludable, però s'han de tenir en compte algunes precaucions, perquè no s'acabi convertint en un inconvenient. Així que ja saps, si estàs pensant en practicar esport aquest estiu, pren nota.

Evitar les hores de sol més intenses

El més recomanable és aprofitar les primeres hores del dia, o les últimes hores de llum. La franja d'horari menys recomanada és de 12h del migdia a les 18h, ja que és quan el sol està més alt i ens arriba amb més intensitat.

Estar ben hidratats

Amb la calor la pèrdua d'hidratació és més gran, i si a més estem practicant alguna activitat física, encara més. Per això és important no sortir de casa sense aigua o algun tipus de beguda isotònica que ens ajudi a mantenir el cos hidratat i ens permeti recuperar líquids i les sals minerals que necessitem.

Sovint els cops de calor són el resultat d'una falta d'hidratació, i no de les altes temperatures.

Protegir la pell de la radiació solar

Sempre cal posar-se crema solar protectora però especialment a l'estiu, i protegir-se el cap de la radiació directa dels raigs ultraviolats del sol. Cal posar-se un factor de protecció alt i portar la crema a mà per aplicar-la cada 30 minuts aproximadament, ja que la suor fa que la pell quedi desprotegida més ràpid.

Utilitza roba adequada per fer esport

 

La roba, a més de comoditat, també ens protegeix del sol i de la calor. És recomanable utilitzar peces transpirables que no acumulin la humitat que desprèn el nostre cos en fer exercici. Acosta't a la teva botiga d'esports i informa't dels teixits més adequats per practicar esport en aquesta època de l'any.

Protegeix la vista dels raigs del sol

Moltes persones obliden protegir els seus ulls del sol, i aquest també és un factor de risc quan vam sortir al carrer a l'estiu. Si protegim el nostre cap amb una gorra o barret, hem d'intentar que aquest dugui visera perquè projecti l'ombra als ulls, i en qualsevol cas mai està de més protegir-se amb unes ulleres de sol esportives, que ens aportin comoditat i protecció.