×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Noves tecnologies al servei de la salut

La vertiginosa evolució tecnològica que vivim actualment comporta l'aparició de múltiples noves aplicacions, entre les que destaquen nombrosos desenvolupaments orientats a la millora de la salut de les persones. Mes enllà dels dispositius específics de monitorització i seguiment de la salut, aquests nous desenvolupaments permeten que aparells d'ús comú com poden ser els smartphones es converteixin en aliats dels pacients i els professionals de la salut per al seguiment de la nostra condició física.

La tecnologia mòbil al servei de la Medicina, pot esdevenir d'aquesta manera una eina que fa partícips als usuaris en el control de la seva salut, permetent adoptar un enfocament preventiu enfront del desenvolupament de patologies, i personalitzar la pràctica mèdica en relació a les mateixes.

El reconegut cardiòleg i genetista nordamericà Eric Topol ha estat un dels grans impulsors i divulgadors de l'aplicació de les tecnologies mòbils en l'àmbit de la salut. En el seu llibre "La destrucció creativa de la Medicina: com la revolució digital farà millor la cura de la salut", Topol defensa aquest paper més actiu del pacient, i preveu que suposarà una significativa disminució de les necessitats hospitalàries que comportarà al seu torn importants estalvis per als sistemes sanitaris.

En el següent vídeo es pot accedir a una interessant entrevista a Eric Topol en la que desenvolupa en més detall algunes de les aplicacions de la tecnologia mòbil al servei de la salut i el concepte del pacient connectat.

Accedir al vídeo