×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quines mesures ha d'adoptar l'empresari davant els equips de treball

Segons es recull en el Reial Decret 1215/1997, del 18 de juliol, s'entendrà per equip de treball: qualsevol màquina, aparell, instrument o instal·lació utilitzada en el treball.

De manera que les disposicions que s'aproven al Reglament s'aplicaran per assegurar les condicions mínimes de seguretat i salut per a la utilització dels equips de treball emprats pels treballadors en el treball.

Obligacions de l'empresari per a la comprovació dels equips de treball

En primer lloc, l'empresari ha de sotmetre a una comprovació inicial, als equips de treball la seguretat del qual depengui de les seves condicions d'instal·lació. Aquesta comprovació ha de realitzar-se després de la instal·lació i abans de l'engegada per primera vegada.

A més, cada vegada que l'equip sigui traslladat a un altre lloc i muntat de nou, haurà de passar una altra comprovació amb l'objectiu de verificar la correcta instal·lació i el bon funcionament dels equips.

Els equips de treball que siguin susceptibles de sofrir deterioracions, i que en conseqüència, puguin generar situacions perilloses, l'empresari adoptarà les mesures necessàries per realitzar proves de caràcter periòdic. D'aquesta forma, assegurarà que els equips compleixin amb les disposicions de seguretat i de salut, a més de remeiar a temps aquestes deterioracions.

En totes i cadascuna de les comprovacions als equips de treball, hauran de ser realitzades per personal competent, i els resultats de la inspecció hauran de documentar-se i estar a la disposició de l'autoritat laboral.

Quan els equips de treball s'emprin fóra de l'empresa, hauran d'anar acompanyats d'una prova material de la realització de l'última comprovació.

Per a més informació, pot consultar tota la normativa sobre les disposicions mínimes de seguretat i salut per a la utilització pels treballadors dels equips de treball.