×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Compte amb els aires condicionats en l'oficina aquest estiu

Durant l'època estival, en què les altes temperatures es disparen, l'aire condicionat es converteix en un gran aliat a l'hora d'ajudar-nos a suportar millor la calor. No obstant això, és possible que en molts casos estiguem fent un ús abusiu d'aquest aparell, i pot arribar a costar-nos la salut; arribant a ocasionar des d'un catarro a una faringitis. Així, recopilem algunes recomanacions per fer un correcte ús de l'aire condicionat.

Consells per a un bon ús de l'aire condicionat durant l'estiu

Per reduir el risc de patir problemes de salut, hem d'evitar els canvis bruscs de temperatura. Solem posar-ho a temperatures baixíssimes quan arribem a l'oficina o a casa, després d'haver suportat molta calor al carrer, pensant que ens llevarem ràpidament la calor, no obstant això no és del tot cert.

Posar-ho perquè expulsi aire tan fred l'única cosa que fa és sotmetre el nostre cos a un canvi massa brusc de temperatura. Això provoca un desajustament en l'organisme, ja que haurà de treballar amb gran esforç per buscar l'equilibri de temperatura en el seu interior.

La pell i els músculs també es veuen afectats pels canvis de temperatura bruscs. Ens provoquen contraccions brusques i podem arribar a sofrir torticolis i dolors en les articulacions.

Tots aquests factors, fan que l'organisme treballi per equilibrar la temperatura corporal amb la corresponent baixada de defenses, amb el que les probabilitats de constipar-se s'incrementen molt.

Netejar els filtres de la màquina regularment

Alguna cosa que molts obliden és netejar els filtres abans de començar a utilitzar-ho. És possible que els dolls d'aire estiguin expulsant bacteris i microorganismes que en última instància acabem respirant i introduint en el nostre organisme la qual cosa pot acabar per provocar fins i tot malalties gastrointestinals.

Consells

Per evitar que l'ús de l'aire ens costi la salut a l'estiu realitza un bon manteniment de l'aire condicionat i mantingues una temperatura constant, entre els 23 i 24 graus.

Evita que el doll d'aire fred impacti directament sobre zones no cobertes, com la cara, el coll, el pit, la zona abdominal o la lumbar. I en el cotxe, encén l'aire de manera progressiva.