×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Quines revisions s'han de realitzar en els equips de treball i instal•lacions?

Per garantir la seguretat en l'àmbit laboral, l'organisme de control autoritzat per l'Administració competent ha de revisar i realitzar un manteniment constant de les instal·lacions existents al centre de treball (elèctrica, de gas, calderes, etc.), així com dels equips de treball utilitzats (màquines, aparells, eines, etc.).

No obstant això, el manteniment i reparació dels equips o instal·lacions que suposin un perill per als treballadors haurà d'encarregar-se al personal capacitat per a això.

Quan es realitzen les revisions i manteniments?

En primer lloc, s'ha de realitzar una comprovació inicial després de la instal·lació i engegada de l'equip. I en segon lloc, i tenint en compte les indicacions del fabricador i normativa vigent, s'establirà la periodicitat de les futures comprovacions.

Les operacions de manteniment dels equips i instal·lacions poden ser realitzades per la pròpia empresa (manteniment intern) o per entitats especialitzades (manteniment extern).

I és important establir un sistema de control perquè la revisió i manteniment dels equips es realitzi correctament, per exemple, mitjançant fitxes de seguiment on quedi constància de les dates en les quals s'han fet les revisions i altres operacions de manteniment.