×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Consells per prevenir els riscos aquest estiu

Durant l'estiu no hem d'oblidar els riscos associats a aquesta època estival, tals com l'exposició perllongada al sol, les picades de meduses, fins i tot les lesions medul·lars associades a capbussades. Per això, ens fem ressò de les recomanacions del Ministeri de Sanitat per prevenir, en la mesura del possible, aquestes lesions.

 

Mesures de prevenció enfront de l'exposició al sol

Davant l'exposició a les altes temperatures durant l'estiu, és important beure aigua i líquids amb freqüència, encara que no es tingui sed. Però hem d'evitar abusar de begudes amb cafeïna, alcohol o grans quantitats de sucre. Sobretot evitar el consum d'alcohol abans de banyar-se.

A pesar que qualsevol persona pot sofrir els efectes de la calor, els nens petits, els majors i persones malaltes són els més sensibles a l'exposició al sol. Per això, evitem que siguin exposats en les hores centrals del dia (de 12 a 17 hores). Podem protegir-los, cobrint-los el cap amb barrets o gorres, i els ulls; mitjançant ulleres de sol homologades que filtrin, almenys, el 90% de la radiació ultraviolada (UV).

La crema de protecció solar ha de ser d'un factor elevat i adequat a l'edat, tipus de pell i zona del cos. S'haurà d'aplicar 30 minuts abans d'exposar-se al sol i renovar-se cada dues hores i després de cada bany.

L'ús de roba lleugera i folgada ajudarà a disminuir les parts del cos exposades al sol, a més de transpirar. I en cas de notar algun símptoma que es perllongui més d'una hora, haurem de consultar amb el nostre metge, ja que és possible que estigui relacionat amb les altes temperatures.

Mesures de prevenció davant accidents aquàtics

A l'estiu, les platges, piscines, rius, i altres entorns aquàtics s'omplen de persones que decideixen gaudir del seu temps lliure. No obstant això, no hem d'oblidar que també existeix el risc de sofrir lesions, i algunes d'elles greus: ofegaments, lesions medul·lars, etc., solen produir-se per imprudències o descuits. Per això, és important seguir aquestes recomanacions:

Vigilància constant dels menors quan es troben dins de l'aigua o a prop. Respectar el significat de les banderes i les indicacions dels socorristes pot evitar esglais innecessaris.

És recomanable banyar-se sempre acompanyat, i mai a la nit. És important conèixer la profunditat i el fons de l'aigua abans de llançar-se i/o capbussar-se. Amb el que, en aigües tèrboles, evitem bussejar o saltar.

Seguint aquests consells podrem gaudir de l'estiu i del temps lliure evitant riscos innecessaris que posin en perill la nostra salut.