×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Saps com superar la síndrome postvacacional?

Tornar de les vacances i reprendre la rutina pot costar-nos més de l'habitual, amb problemes per agafar el son, estant més irritables del normal, i amb dificultats per concentrar-se. Però no ets l'únic, 3 de cada 10 espanyols sofreixen la síndrome postvacacional a la tornada de les vacances.

No t'alarmis, ja que aquesta síndrome no és una patologia, sinó un "trastorn adaptatiu" en el qual la persona que ho sofreix té una simptomatologia clínica, com a reacció a l'estrès que suposa tornar d'un període de descans, i es veu superat per haver de respondre a les seves obligacions.

La síndrome també pot manifestar-se en persones aturades, provocant estrès i ansietat en veure que familiars i amics han de retornar els seus llocs laborals.

Per això, et deixem algunes de les claus que t'ajudaran a superar els primers 15 dies en els quals podries experimentar alguns dels símptomes.

Com superar la síndrome postvacacional

 

Planifica la tornada al treball amb temps i de forma gradual per fer-te a la idea a la nova situació. Incorporar-se a les tasques diàries l'endemà de tornar de les vacances és un error comú, però el més recomanable és acostumar-se a poc a poc a la rutina diària i agafar el ritme.

Fes exercici per mantenir-te actiu, amb la pràctica esportiva el cos s'allibera de l'estrès acumulat. No oblidis combinar-ho amb una alimentació sana i equilibrada.

Regula els horaris. Durant les vacances solem tranuitar més i matinar menys. Et costarà menys esforç tornar al treball si t'aixeques més primerenc uns dies abans de reincorporar-te.

I finalment, tingues paciència. La síndrome postvacacional és passatgera. Recarrega't d'energia i, benvingut de nou!