×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

6 consells per afrontar la tardor de forma saludable

La tardor ja està aquí. Comença una nova estació, i amb això, nous canvis d’horaris i la reducció de les hores de llum. No obstant això, aquestes alteracions poden contribuir a experimentar alguns trastorns físics i anímics; com el cansament, l'ansietat o la falta de concentració.

Per això, és important prevenir i seguir una sèrie de consells per reduir els efectes del canvi d'estació sobre el nostre estat anímic.

1. En primer lloc, i encara que sembla una obvietat, és molt important no deixar de tenir una actitud positiva. No hem de deixar que el mal temps propi de l'estació; com les pluges, la baixada de temperatures o els cels coberts, afectin el nostre estat d'ànim.

2. També és fonamental mantenir-se actiu durant les hores del dia. Practicar exercici ens ajudarà a mantenir la nostra ment buidada i ser capaços de reaccionar millor davant els canvis que es produeixen en el nostre entorn de treball.

3. Dormir bé. Per evitar els trastorns del somni cal crear una rutina que ens permeti descansar un mínim de 7 hores seguides.

4. Mantenir uns bons hàbits alimentaris. Aquest punt està relacionat amb l'apartat anterior, ja que una de les claus per aconseguir un descans eficaç és facilitar una correcta digestió alhora per a sopar.

5. I si malgrat seguir aquests consells, encara necessites una dosi més de concentració, existeixen algunes tècniques menys usuals com el "neurofeedback". Aquests exercicis que requereixen una gran concentració i t'ajudaran a centrar tots els teus esforços i energia en les tasques que estiguis exercint en aquest moment.

6. Finalment, podem optar per l'ús de diferents tècniques de respiració, amb les quals aconseguirem mantenir un equilibri físic i emocional, i que ens permetrà estar preparats a l'hora d'afrontar els possibles quadres d'ansietat i evitar que ens sorprenguin.

Si vols conèixer més sobre consells de salut, entra en Cuida't!.