×
En Mútua Intercomarcal utilitzem cookies pròpies per a l'accés a l'àrea privada i de tercers per a realitzar anàlisis d'ús i de mesurament de la nostra web i millorar els nostres serveis.
Prem el botó ACCEPTAR TOTES per a confirmar que has llegit i acceptat totes les cookies, o prem CONFIGURAR si vols modificar o rebutjar el seu ús.

    

ES
cambiar a
castellano
/ CA

Recursos

Blogs

Només el 36% dels llocs directius és ocupat per dones

Una anàlisi duta a terme per l'empresa Infojobs sobre la paritat de gènere en els llocs directius al mercat laboral, realitzat a partir d'una mostra de la població activa espanyola de 3.000 persones, mostra que tan sols un 36% d'aquests llocs són ocupats per dones.

A més, també es posa de manifest que al nostre país, el 52% de la població activa percep que no existeix igualtat de sexes al moment d'assignar càrrecs d'adreça en les empreses.

La presència de les dones directives en els diferents sector


Altre de les dades més importants que extreu l'informe és que la integració de les dones en la directiva no és la mateixa en tots els sectors d'activitat, ni divisions de les companyies. En aquest sentit, podem observar com l'únic departament integrat per una majoria de dones ocupant un lloc en l'adreça és el d'Atenció al client (60%), seguit de la secció de Recursos Humans on les dones representen el 50% dels càrrecs directius.

D'altra banda, les àrees en les quals les dones tenen una menor presència són en les gerències de IT (13%) i la Direcció general (18%).

Quines són les causes de kla faklta de dones en els llocs directius?


Els principals motius que generen aquesta desigualtat entre homes i dones són en primer lloc, a la falta de mesures de conciliació, segons el 26% de la població activa, mentre que el 25% apel·la al fet que qui sol prendre la decisió sol ser un home. L'herència històrica (llocs ocupats tradicionalment per homes) és una altra de les causes assenyalada pel 24% dels enquestats.

Així doncs, un dels principals frens per a la carrera laboral de les dones a Espanya és la falta de mesures de conciliació laboral, com les baixes o les excedències relatives a cura d'algun familiar.

El 39% de les dones que manifesten haver agafat una baixa o excedència relacionada amb la paternitat/maternitat o la cura d'un familiar consideren que aquesta ha posat en risc la seva carrera professional, mentre que en el cas dels homes tan sols un 19% creu aquest fet ha pogut afectar la seva carrera.

Finalment, és important destacar que només un 26% dels homes ha sol·licitat una baixa o excedència, enfront del 41% de les dones.